aishris's FotoPage

By: aish sobri

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Saturday, 23-Aug-2008 00:51 Email | Share | | Bookmark
Biskut Raya 2008

Almond London
Tart Nenas
Crystal Ball
View all 13 photos...
Biskut raya kembali lagi dengan harga yang berpatutan.Pengedar diperlukan.
Sebarang pertanyaan sila hubungi aisyah 012-3179647

Biskut Raya

Almond London

Tart Nenas

Makmur

Mazola

Samperit

Biskut Badam

Biskut Badam Hancur

Bunga Tanjung

Corn Flakes

Selasih

Choc Rice

Crystal Ball



Wednesday, 6-Aug-2008 07:13 Email | Share | | Bookmark
Karipap Ayam

Cuti hari tu Aish buat karipap ayam.Resepi ni ok jugak buat sesiapa nak mencuba.Aish amik dari FP jugak rasanya...cuma dah tak ingat kepunyaan sape.maaf la ye....




KARIPAP INTI KENTANG & AYAM
Bahan-bahan doh:
2 cawan tepung gandum
3 sudu besar marjerin
1 sudu besar minyak masak
secubit garam
1/2 cawan air

Cara-cara:
1. Di dlm satu bekas campurkan tepung, marjerin, minyak dan garam. Gaul dengan
hujung jari sehingga campuran menjadi peroi.
2. Curahkan air sedikit demi sedikit sambil tangan kanan terus menguli adunan. Uli
sehingga adunan tidak melekat di tangan.
3. Bulat-bulatkan mengikut saiz pilihan. Gelek nipis dan isikan inti. Kelim kemas dan goreng.

Inti ubi kentang & ayam
1.Tumiskan bawang besar dan bawang putih. Masukkan beberapa kuntum bunga lawang, buah
pelaga, bunga cengkih, kayu manis dan daun kari. Tumis hingga naik bau wangi.
2. Masukkan rempah kari yg telah dibancuh dgn sedikit air. Kacau hingga naik minyak.
3. Masukkan isi ayam, kacau dan masukkan ubi kentang yg telah dipotong kecil dan nipis.
Tambah sedikit air untuk cepat melembutkan ubi kentang.
4. Perasakan dengan garam dan gula. Kacau hingga masak.


Friday, 1-Aug-2008 08:59 Email | Share | | Bookmark
Ape saya buat lama x update?

Lama dah x update FP...dh bersawang pun...bz dgn mcm2 hal...lagi2 dah tambah lagi satu hero dlm family...lom rezeki lagi nak dpt girl...
Kami namakan bb baru ni Danial Zarif...nama pilihan suami...ada terlintas beberapa nama pilihan...tapi di reject...huhuhu...x pe la asalkan sihat dan selamat.
Actually bb pun dh dekat 6bln usianya...besar dah...
Slm saja merajinkan diri buat Kek Coklat Kukus n Puding Karamel...yang saya cilok resepi dari Internet...hasilnya memuaskan jugak...



Puding Karamel

Gula Hangus
1 cawan gula pasir
1 cawan air (mak ckp ‘better’ guna air panas)

Puding
4 biji telur
1 tin susu cair
2 SB esen vanilla
2 SB tepung jagung/kastard

1-sediakn gula hangus-asingkn
2-sediakn pengukus
3-* ‘blend’ telur hg kembang
3-masukn susu cair + ‘blend’ lg
4-masukn esen vanilla & tepung jagung/kastard + ‘blend’ lg
5-tuangkn sebahagian gula hangus dlm loyang
6-lps tu tuangkn adunan puding td ke dlm loyang
7-kukus selama 15-20 minit



Kek Coklat Kukus

Bahan:[/b]
1 cawan serbuk koko
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu besar soda bikarbonat
(semua bahan diayak)

2 biji telur
1 cawan gula
1 cawan minyak
1 cawan air suam
1 tin kecil susu pekat manis ( selalunya saya guna 3/4 susu tin tinggi tu, 505 gm)
1 sudu teh esen vanilla

Cara:
1. Putar telur ngan gula sampai kembang. Masukkan esen vanila
2. Masukkan susu, minyak masak dan air suam. Putar lagi hingga kembang.
3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sambil diputar hingga semua tepung habis.
4. Tuangkan dalam loyang yang dialas ngan kertas minyak.
5. Kukus selama 1 jam.


Wednesday, 30-Jul-2008 10:24 Email | Share | | Bookmark
***Presenting Danial Zarif***


Baby ku dh berumur 5 1/2bln skrg....terlewat nak cite ttg family baru ni...dh besar pun...masih lagi dapat HERO....ahaks...
Dilahirkan pada 19 Feb 2008..di salah satu hospital di Shah Alam...dengan berat 3.5kg...secara normal...
Syukur selamat semuanya....



Sunday, 2-Sep-2007 11:29 Email | Share | | Bookmark
Dah pakai uniform.....

Tengoklah muka Aish yg pucat lesi tu...mmg x de mood langsung nak berdandan...pembawakan budak agaknya...usia kandungan dh 5bln...itu semua member office Aish...




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net